Fjällresan

Nu är vi hemkomna från fjällresan, 2 veckor av resor, jaktprov och så hälsade vi på flera av våra valpköpare.
Peter dömde en dag på Gräftåvallens fjällprov och startade Fia och Hexa på den andra dagen det gick så bra så Fia fick ett 2 pris i Ekl och Hexa fick ett 1 pris i Ukl domare var Lennart Berglund.
6 dagar senare så startade Peter med Hexa på Björklidens skogsprov, hon fick tyvärr inte visa resning men det räckte till ett fint 2 pris i Ukl! Domare var Erling Wikman.
Hexa har endast startats 4 gånger på jaktprov och hon har premierats 3 gånger!
Fält 1 pris i Danmark i våras
Fjäll 1 pris
Skog 2 pris
Hon har alltså lyckats ta pris på alla 3 underlag! Vi är så stolta!!!

På vägen upp till Gräftåvallen så stannade vi till och hälsade på Mats och Elisabeth som har Almkullens Alonso och Almkullens Hamilton, det är alltid lika roligt att träffa er och alla era hundar (2 saluki också)

Hexa och Glittra

Hexas halvsyster Almkullens Glittra (Almkullens Aska är mamma till båda) har också varit på jaktprov och skött sig alldeles utmärkt!
På Gräftåvallens fjällprov tog hon och husse Patrich Orresol ett fint 2 pris i Ökl och på Björklidens skogsprov tog de också ett fint 2 pris i Ökl.
Ett STORT GRATTIS!!!!
Vi tackar också för din o Marias gästfrihet, bästa campingplatsen ever (se bilden nedan!)

Vi passar också på att tacka Cristher o Louise för deras gästfrihet, deras tik, Almkullens Bess hade 6 veckor gamla valpar och de var förstås helt bedårande <3

När jaktprov och ”domeriet” (Peter dömde ju både i Gräftåvallen och Björkliden) var till ända så startade ju fjälljakten! Vi åkte till våra vänner Stefan och Maria Hörnlund som har hundarna Fiskonfjällets Zita och Askas kullsyster Akira. Akira hade dock annat för sig under rippremiären…vi önskar er lycka till och att det blir ett fint gäng med valpar!
Vi hade också glädjen att få hälsa på Moa och Tobias och deras tik Almkullens Ispa, det syns att det är Fia som är mamma till henne!

Vi hade några underbara dagar i Klimpfjäll där vi blev bortskämda med hotel – frukost – middag! Eller vad sägs om kex, ost och korv ute på fjället! Helikopter…..! Ja, det här var lite (läs MYCKET) utöver det vanliga!
Med oss dessa härliga dagar var också Anna och Ulf Norén med hundarna Fiskonfjällets Kira och Ripvidets Gnista

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Peter & Johanna

  Tack!!! Ja vi hade det riktigt gott på vår semestertripp 😀

 2. Rune

  Fantastisk fine bilder !Og grattis med fina prisar•:))

 3. Fredrik Larsson

  Bra jobbat och fantastiska bilder! Wow, så härligt att se! Ha det nu så gött 🙂

 4. Mirjam Landholm

  Härliga bilder! Ni ser ut att haft det gott 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.