Tors Riva S46626/2008
Far: Rex
Mor: Midtvejs Bina
Född: 16/5 2008
Död: 20/12 2021
HD: B
HQ: 
Färg: Vit & Svart skimmel
Svans: stubbsvans
Mankhöjd: 46,5
Jaktprov:
Fält:                   1 Ukl

                         2 Ökl
                        1 Ökl
           3 st 2:pris Ekl
Utställning:   
Junkl:            1 CK
Jaktkl:           Excellent CERT BIR

Riva har 2 kullar med 9 valpar. 3 av dom har startat på jaktprov och alla har gått till pris. 2 av dom är i Elitklass! De har sammanlagt 8 st 1 pris!

Tors Riva Äg: Johanna Olofsson

Rivas Galleri och en liten Film där Riva apporterar Räv

Tors Riva

     Riva är min första stående fågelhund, en härlig tik som har lärt mig ett och annat, bl.a vikten av att ha en riktigt bra lydnad på sin blivande stjärna… Hon är lugn och mysig inomhus, och vill gärna ligga i mitt knä på kvällen. Hon är en väldigt glad och söt liten hund, som viftar på hela kroppen och ”knorrar” när hon hälsar på en. Riva är som många andra en duktig spontanapportör, och hon hämtar gärna det som katten släpat in, jag har vaknat många gånger av att Riva står på mig med en levande fågel/mus/sork ca 5 cm från näsan…

Tors Riva

Men det visade sig att det spontana inte gällde stora och tunga apporter så vi har fått jobba en hel del med att hon ska apportera in det jag kräver av henne. Idag är Riva en duktig apportör. (det största som hon apporterat är en kanin på 4,2 kg! ca 1/3 av Rivas vikt.) Hon apporterar även räv. Riva tar gärna ut svängarna på markerna, och även om hon inte är så stor så går det undan… hon har en härlig energi i galoppen, men går ibland lite stort och lite självständigt. Riva stod tidigt för fågel, bara 4 mån o 5 dagar gammal står hon för sin första rapphönskull. Hon har sedan visat sig vara duktig på att hitta fågel, jaktklok säger en del, hon har också en mycket bra fågelhantering.
Som jag saknar denna härliga hund, älskade Riva

Tors Riva

Rivas pappa Panter (Rex) är en Italiensk hanne med många meriter, Jaktprov: 3 CACIT, 1 CAC, 7 exellent, medverkat i VM och Jaktchampion i Belgien. Utställning: Exellent på special-utställning i Holland och Belgien, Svensk och Norsk Utställningschampion, SV-07!

Rivas stamtavla