Välkommen till Almkullens kennel!

Vi, det är Peter Nilsson och Johanna Olofsson, vi bor på en liten gård i Väne-ryr, Vänersborg, tillsammans med fyra hundar, två katter, några hönor och ett gäng fasaner. När vi träffades hade Peter två Strävhåriga Vorsteh, Rappe (Landinarnas Adam) och Landinarnas Edvin. Jag hade en Labrador, Fit For Fight`s Bombi och min dotters Shetland sheepdog Nezzie. Bombi gick tyvärr bort julen 2006, 13 år gammal. 8 mån senare gick även Rappe bort. Nu så började vi fundera på att köpa en ny valp. För Peter var det självklart med en stående fågelhund och för mig som sprungit efter honom på fält och fjäll med Nezzie tyckte att det skulle bli mer givande om jag också hade en fågelhund. (Nezzie är duktig på mycket men hon står inte för fågel…  men vi har skjutit ripa för henne!) Jag ville ha en mindre hund än en Vorsteh och Peter föreslog då att vi kanske kunde titta på rasen Breton. Det blev startskottet för flera månaders sökande efter valpar, där vi till slut köpte båda våra valpar från/genom Marina Bengtsson på Pålamalmens kennel. Peter ville gärna ha en valp efter Marinas hanne Pasties och Marina hade precis lånat hem en tik, Elske från Holland, dom fick valpar i feb 08 och i den parningen fick Peter köpa sin valp, Elva! Jag var i min tur väldigt förtjust i hennes andra Bretonhanne Panter (Rex)  som i maj 08 fick valpar med Jerker Svenssons (Tors kennel) tik Bina. Där hade jag lyckan att få köpa min lilla valp Riva!

Idag är tyvärr varken Edvin, Nezzie, Elva, Riva eller Aska kvar hos oss, men vi har fyra medlemmar i familjen, Elvas dotter Fia, Askas dotter Hexa och Hexas dotter Kassie som också Riva är farmorsmor till, och sist (och minst) Fias dotter Lyra! 

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Sture Larsson med valpenDisa

  Har nu valpen Disa som överträffar alla förväntningar. En hel del av detta beror naturligtvis på Peter och Johannas intresse för att det skall gå bra för sina valpar. Vi har fått ett flertal övningstillfällen där vi har fått komma och öva och fått en massa konstruktiva råd. Som amatör har detta varit mycket viktigt att få detta stödet samtidigt som Peter drivit på hårt vad som behövs för att vi skall få en bra fågelhund.
  Man skall ha lite tur när man väljer uppfödare och jag känner att Peter och Johanna har varit en fullträff!
  Brita o Sture med Disa

 2. Marika Engdahl

  Hej på er Peter och Johanna !
  Har tassat in och kikat på er mycket trevliga hemsida. Jättefina hundar och intressant läsning:) Wow vad duktiga ni är !
  Önskar er all Lycka till med framtida kullen. Håller både tassar och tummar 🙂
  Mvh
  Marika och papilottorna

 3. Helge & Susanne

  Vi vill tacka Peter & Johanna för en mkt lärorik dag den 9/11 uppe i Väne-Ryr. Det är inte ofta man möter så engagerade hundmänniskor som brinner för dela med sig av sina gedigna kunskaper i hundträning och i synnerhet sådan som är ägnad för jakthundar. Vår lilla Gaia höll låda hela dagen och slocknade mycket riktigt som ett ljus när vi kom hem till Göteborg igen. Tack igen för en trevlig dag!

 4. Conny Berlin

  Hej Peter och Johanna!
  Ville bara gratulera till en trevlig hemsida.
  MVH Conny Berlin (PFS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.