A-Kullen
A-Kullen

En breton är en fransk stående fågelhund och är sedan generationer avlad för jakt på tryckande vilt.
Av den anledningen säljer vi endast våra valpar till jägare och/eller jaktprovsintresserade.
Vill man enbart ha en sällskapshund så tycker vi att det finns det lämpligare raser att välja mellan. En Breton är en jakthund med alla de drifter som en jakthund har.
Då våra hundar älskar att ligga i soffan och bli klappade så har vi också krav på att hunden mestadels skall få bo inomhus tillsammans med husse/matte och säljer alltså inte till de som enbart har sin hund stående i en hundgård.

Almkullens Alonso Ägare: Mats Andersson
Almkullens Alonso

Vår ambition är att föda upp sunda, friska, lättdresserade och duktiga jakthundar som följer FCIs rasstandards beskrivning av rasen både jaktligt och exteriört.

Och då ingen jagar 365 dagar om året är det också viktigt för oss att hundarna är mysiga familjehundar och kan koppla av de dagar som det inte är jakt. 

Vi föder upp våra valpar i hemmiljö, valparna bor i vårt sovrum tills de är 3 veckor gamla och då får de flytta ut i köket, där de kommer att ha sin huvudsakliga sovplats tills de blir 8 veckor och flyttar till sina nya ägare.

När valpen levereras är den registrerad i SKK, veterinär besiktigad, avmaskad, vaccinerad och ID märkt.
Vi brukar ha en valpträff när valparna är runt 4 månader och en fågelträning när det blir lämpligt, oftast vid ca 10 mån ålder.
Vi vill gärna behålla kontakten med våra valpköpare.