Jaktprov

Idag så startade Peter med ”min” Kassie på SKFs Jaktprov som var på Tubbetorp, domare var Birger Knutsson.
Kassie visade ett bra sök hela dagen och hade en fin fågeltagning på en stor kull med rapphöns, hon är grym på fågelsituationer vår Kassie, hon går att resa från alla håll, nära eller på håll och hon har en jättefin avance, hon visade även senare under dagen att hon kunde kallas av från stånd ❤️, hon gjorde också en fin apport på en rapphöna.
Resultatet då? Jo hon fick 1 pris med HP i Unghundsklass!!!! 😀🎉🍾🏆🥇

Älskade Aska

I onsdags gick vår älskade Aska bort 😢 och det gör så ont, hon var en fantastisk hund, så lätt att älska, träna och att ha med att göra, det kändes många gånger som hon visste vad jag tänkte t.ex. -ta med det buskaget.. eller -gå lite längre ut, hon sekunderade, rapporterade, reste fåglarna fint och stannade spontant. Det är ändå en stor glädje för mig att ha haft denna härliga hund i mitt liv. Aska var verkligen min, det var alltid mig hon jagade med, när jag var med. Men även Peter kunde jaga med henne om jag inte var med, på harjakt t.ex. Aska var en mycket duktig harjägare, hon står, reser, och stannar spontant även för hare. Så många harar har skjutits för henne.

❤️ Tack älskade Aska för allt ❤️

Almkullens Moses

Moses har flyttat till Finland, till Kenneth och Tuula Gråhn i Alajärvi. Vi har fått den stora äran att få sälja ytterligare en valp till Kenneth och vi kan bara hoppas att Moses lever upp till förväntningarna..
Till vår stora lycka så tog Kenneth även med sig Almkullens Frasse som vi ju inte hade sett sedan han var en liten valp, denna fina kille, Finsk jakt och utställningschampion som med sina fantastiska meriter nu är en av de absolut främsta bland de stående fågelhundarna i Finland (alla raser).

Almkullens Max

Max har nu flyttat till Peter Bergkvist som bor i Ludvika och vi tror och hoppas att Peter kommer att få en fin jaktkamrat i goa Max.

Almkullens Mossi

Mossi har flyttat till Willy Karlsson i Vilhelmina, vi hoppas att denna lilla söta kille (ja hunden alltså) ska bli en riktigt duktig jakthund 😀

Almkullens Meeko

Meeko har flyttat hem till Mari Gustafsson som bor på Alnö, även Marie har en breton sedan tidigare och vi hoppas att Meeko kan bli minst lika duktig som Diana är ❤️

Almkullens Mixie

Mixie har flyttat till Petra och Daniel Thalén som bor i Marsfjäll, de har också en hund till, Fiskonfjällets Qita, (som är kusin till Mixi’s mamma Hexa) vi får hoppas att de blir goda vänner.
Mixie kommer att få det toppen hos er och vi hoppas att hon gör er glada!

Almkullens Myrra

Myrra var den förste som åkte till sitt nya hem, hon flyttade hem till Helena och Pär i Kungshamn, där bor också en kusin till mamma Hexa, Fiskonfjällets Aika + en breton till, vi är säkra på att lilla söta Myrra kommer att få ett fantastiskt liv hos er ❤️

Valparna ❤️

Valparna är nu snart 6 veckor, vad fort det går!!
De är än så länge väldigt lika varandra, i både sätt och utseende. Valparna har flyttat in i köket där det är lätt att släppa ut dom genom en altandörr till altan och gräsmatta, det är uppskattat! Det skall bli väldigt spännande att följa dessa härliga valpar ❤️

Joy

Almkullens Joy har varit på utställning med Håkan och Katarina och det gick ju så bra som det bara går.. Excellent Cert och BIR!!!
Ett Stort Grattis!!! 🏆😀