Vad har hänt??

[singlepic id=90 w=320 h=240 float=right]Detta e´ju inte sant!! Som Bohuslänningar så är vi luttrade vad det gäller väder med en mörk kall november och december. Gärna med en 10-15 sekundmeter västan så att eiderstrecken kommer så nära in på land att skjutningen blir lätt och apporterna helst hamnar på land..

Så är det inte här hemma hos oss.. Inte för att vi bor i Bohuslän men det är ju så nära så det borde vara samma. (mindre än 2 km) På de sista 12 dagarna så har en stor del av den tid som är mellan jobbslut och sänggående gått åt till att röja vägar, gårdsplaner och trädgårdsgångar för snö!! Den beryktade vänersnön har slagit till och begåvat oss med nästan 60cm alldeles kritvit kallsnö som under tiden det blåser är ganska så besvärlig att ha med att göra, men när det väl yrt färdigt e´alldeles superhärlig att pulsa runt i och åka skidor på. (när väl spåret är uppkört) Det är ganska så häftigt för när vi spände på oss skidorna i lördags så tog hundarna täten och sprang nästan exakt i samma spår som skidspåret gick ifjol. Minne som en Breton kanske någon tänker men det var faktiskt Edvin som var i täten, småråttorna sprang lata som de är i Edvins plogfåra.  Egentligen så skulle det huggas och köras en del i skogen nu på helgerna men med all denna snö så får det bero ett litet tag för gå med skyffel och gräva fram de redan fällda träden bara för att köra ut dem har vi ingen lust med… det som göms i snö kommer ju fram i tö. Fast det ser dystert ut just nu -21 i morse och de har lovat att det ska bli än kallare i natt. Det kommer bättre tider med värme men även då så klagar vi, för hur roligt är det att släppa hunden i mitten av september när termometern visar +25 grader.

[singlepic id=93 w=320 h=240 float=right]Vi går ju i väntans tider också… Men den lilla damen Riva har inte börjat att löpa ännu?? Vi var tämmeligen säkra på att hon skulle dra igång i mitten på November men så har inte skett så när vi får Danskt hanhunds besök här i Väneryr det vet vi inte riktigt nu, nåja… hon börjar nog att löpa tids nog och då får vi se om Zeus och Riva kan fatta tycke för varandra.

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. admin

    Du kanske skulle ta och köpa ett par egna skidor till honom!!

  2. Marina

    Ja, vädret är tokigt! Nu snöar det igen….. Hundarna tycker att det är kul att skutta runt i snön men efter en stund kom Flax på att han kan gå på mina skidor…..

  3. Lina

    Ni har bra mycke mer snö där nere nu än vad vi har här uppe =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.