Säsongens sista tränings tillfälle??

[singlepic id=81 w=320 h=240 float=right]Som fågelhundsälskare så är det ju så här man vill ha det.. Oplöjda stubbar, fint väder och en stadig vind. För snart 14 dagar sedan så var vi ute och då såg det ut så här på våra fina träningsmarker vid Hullsjön strax utanför Trollhättan. Hundarna tog för sig riktigt rejält och hittade några kullar med rapphöns som inte riktigt betedde sig som de gjorde i slutet på augusti då de blev utsatta. Nu gällde det att smyga sig fram och avancera hundarna på ganska så långt håll för annars så stötte man fågeln själv. Att hundarna skulle råka ta en dåligt flygg fågel är ett minne blott för nu så rök det bara till, och hela kullen for iväg som en enda. Kanske tur för självkänslan att jakttiden på rapphönsen var förbi för dessa små missiler hade inte varit lätta att träffa med en hagelsvärm.

Sedan dess så har mycket hänt… vi blev begåvade med nästan 30 cm med snö och fastän det mesta av snön har töat bort så verkar det som vintern har kommit för att stanna för väderprognosen har lovat mer kyla och mer av den vita varan. Nu så får vi sitta och titta på de bilder som har tagits tidigare på säsongen och längta efter nästa…

 [nggallery id=4]

Detta inlägg har en kommentar

  1. Marina

    Underbara foton!!!
    Ja, nu får vi vänta på våren…. Här har det kommit ca 50 cm snö – helt galet! Jag var ute med Esept idag o hon älskar snön, dyker under och “simmar” mest hela tiden!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.