Bretonprov i Falköping

Lillgemons Mac-Nevis
Lillgemons Mac-Nevis

Helgen den 27-28/9 så var det dags för Bretonklubben att ha prov i Falköping, Peter Nilsson debuterade som domare och det tycker jag han gjorde utmärkt! På lördagen var vi på Vartofta och startade morgonen med sol och ordentlig blåst, det visade sig att fåglarna inte alltid var helt samarbetsvilliga, och lördagen avslutades med 3 st pristagare, 2 pris Ekl Lennart Berglund & Lillgemons Mac-Nevis, 2 pris Ekl Lina Andersson & Pålamalmens Krozza, 2 pris Ökl Helge Larsen & Gaia.

Almkullens Coda
Almkullens Coda

På kvällen samlades vi på Ållebergs cafe & camping där vi avnjöt god mat i trevligt sällskap 🙂

På söndagen var vi på Agnestad och även idag blåste det rejält, fast med lite duggregn istället. Redan i 2:a släpp hade unghunden Almkullens Coda en fin fågeltagning på en stor kull med rapphöns som han och Mirjam Landholm skötte med den äran! Prisvalören hamnade på 2 pris Ukl!

Almkullens Bijou
Almkullens Bijou

Vi hade ytterligare en pristagare från Almkullens och det var Robert Hansson med Almkullens Bijou, som på em fick en efterlängtad fågeltagning där vår eminenta skytt Ove sköt rapphönan och Bijou apporterade utan problem! Dom belönades med ett 2 pris i Ökl! Vi är både glada och stolta över över våra duktiga valpköpare Ett STORT Grattis till er! Det var ju dessutom både Mirjams och Roberts första starter på jaktprov! Vi hade ytterligare en pristagare på söndagen och det var Lennart Berglund & Lillgemons Mac-Nevis som belönades med ytterligare ett 2 pris Ekl!Prov i Falköping

Vi gratulerar alla pristagare och ett STORT tack till alla, hundar, förare, vår duktiga skytt Ove, provledare Rita, publik, markägare, markvärdar och alla andra inblandade för utan er så hade det inte blivit till det som det blev!

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Mirjam Landholm

    Och häftiga bilder som vanligt Johanna 🙂

  2. Mirjam Landholm

    Det var lite annorlunda att starta på fältprov, mot retriverprov… Tänkt att gå och ha ångest hela dagen, två dagar på raken 😉 Man är ju inte “hemma” för att man gjort ett lyckat släpp i början. Man har ju alla chanser att sabba det 😉 Eller så går man och väntar på en lyckad fågeltagning, nästan hela dagen… Kul var det i alla fall 🙂
    Och vilken tur att man startade första gången för en så bra och pedagogisk domare 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.