Summering av VM resan..

Bambu!
Bambu!
Pälsvård
Pälsvård
Så här såg ofta provmarkerna ut,
Så här såg ofta provmarkerna ut,

Nu så var vi hemma igen efter äventyret på balkan och ett försök till en liten summering torde väl vara på sin plats.

11 dagar med en massa intryck i en natur som berättade om hur en fältfågelmark kanske bör se ut för att hålla massvis med vild fågel, och en massa duktiga hundförare och deras hundar i ett kaos som kanske inte får fullt betyg av en nordbo som är van vid att det mesta är mera strukturerat.

5st tävlingsdagar varav jag och Elva deltagit i 4 av dessa, och med lite mera tur så hade det kunnat gå riktigt bra. Men tyvärr så hade vi inte det där riktiga flytet på VM dagarna så vi blev oplacerade där. 80 cm för långt ena dagen och ett stånd för Vaktel (räknades inte) den andra dagen plus ett tomstånd som hon löste enligt våra regler här hemma utan problem satte P för vidare avacemang.  Men hon/vi fick med oss ett 3#Excellent på för-VM eller Mediterranean Cup som det också heter och det är vi nöjda med. En delad 6:e plats för mig och Elva av ca:60 startande ekipage blev det i alla fall. Marginalerna är så små och det visste jag innan vi åkte, så det är bara att gilla läget. Elva har i alla fall skött sig mycket bra.  🙂

Att jaga sig mot en sådan här kuliss, gör det svårt att följa hunden.
Att jaga sig mot en sådan här kuliss, gör det svårt att följa hunden.

Störst bedrift är ju ändå Jimmy Johansson och hans hund Hedängens G-Toscas placering i St: Hubertus där han för tredje gången av fyra försök placerar sig på podiet med en tredje plats. Stort grattis.. ( Kanske Jimmy att de lär sig jaga i medvind om några år. ? )

Hemfärden gick ganska så bra tills vi kom till Österrike då vi de sista 150 milen innan Danmark fick se ideliga prov på Europeiskt trafikkaos. Många krockar med milslånga köer som följd pga. stormen Simone och att vi på fågelhundsmanér revierade större delen av Tyskland på vår hemfärd skulle kunna vara en hel berättelse för sig.

En typisk hundtransport.
En typisk hundtransport.

Ska be på detta vis få tacka alla inblandade som gjorde detta äventyr till ett bestående minne, och ett speciellt tack till Jimmy och hans hundar som varit mitt resesällskap under denna tid.

En sak till… Ett stort tack till GPS:n. Utan den så hade vi nog stått i trafikkö ännu.

VM invigningsdagen
VM invigningsdagen
Elvas helbror Pålamalmens Eto'o som vann Medelhavscupen 2011.
Elvas helbror Pålamalmens Eto’o som vann Medelhavscupen 2011.
Fågelhundsjakt behövs inte alltid bedrivas med gevär.
Fågelhundsjakt behövs inte alltid bedrivas med gevär.

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Rita

    Bra jobbat!
    Har följt era öden o äventyr med stort nöje – tack för trevliga rapporter o foto!

  2. Jimmy

    Tack för en trevlig vecka och ett trevligt stöd under tävlingarna.

  3. Svein Erik

    Gratulerer Peter med kjempefin innsats. Moro å lese om turen. Håper på stang inn neste gang. Da kan dere nok gå helt til topps 🙂
    Hilsen alle oss på Fosen.

  4. Lena Hägerström

    Gött att ni är hemma igen . Kram mamma.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.