Smått & Gott

DammenNu så jäklar…. Nu så var det långt sedan det skrevs något här och orsaken heter sommar…. Bara för att uppdateringen av hemsidan varit bristfällig så betyder det inte att det inte hänt något, snarare tvärt om. Besök av barn och barnbarn, fågelskötsel, voliärbygge, hundträning, dammgrävning…. det finns massor som varit roligare att göra i det fina sommarvädret än att sitta och skriva framför datorn.

Demi & Dustin behövde en lekpaus...
Demi & Dustin behövde en lekpaus…

Först måste vi gratulera Mirjam som med sin Almkullens Coda har varit på utställning, han belönades med Excellent HP och Birvalp! Kul! Och bra visat Mirjam! Vi har ju haft förmånen att se de flesta av C och D kullen då de varit här på lite dressyrträning som en av valpköparna tyckte vi skulle ha. Vi har träffats några gånger och det ser riktigt bra ut med lydnaden tycker vi. Vad det strax lider så börjar allvaret och även om det är ett tag dit så gäller det att hålla på med de saker som de måste kunna för det är nu det är lätt att få till det. Jag vet att några av C-kullens valpar redan börjat träna lite försiktigt på fågel och det är precis i rätt tid tycker vi…men… glöm inte det viktigaste… Massor av beröm då de reser, eller för all del kanske stöter ibland. Stoppet ska sitta nu och vad gör det om de springer efter några meter…de är ju bara valpar…tids nog så vet de att man inte ska förfölja flygande fågel.

Vi har också fått ett par annorlunda fåglar i vår voljär, en blandning mellan höna och fasan ingen av dom har kam men båda har fjädrar på benen, vi har haft två stycken dvärgkochin gående inne hos avelsfasanerna och tydligen är det inga problem att få bastarder dem emellan…

Nu i skrivande stund så är det svårt att hålla borta tankarna på det som stundar… Utan tvekan så är fjälljakten något som vi båda sätter högt på önskelistan och snart så hoppas jag att vi kommer att få se hundarna svepa över fjället och visa var de vita vingarna finns.

Det är många som varit på oss om fågelträning och annan träning. Under länken Hundkurser/Träning så finns det nu uppdaterat lite då vi tänkt oss ha detta. 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.