Fågelträning för B-Kullen

[singlepic id=1405 w=320 h=240 float=right]Påsk helgen 2013 är nu över och lugnet börjar sprida sig liksom smilen i våra ansikte. När B-kullen levererades för snart ett år sedan så lovade vi valpköparna en vårträning på rapphöns och nu så är det gjort.

Flera långväga besökare har tillbringat påsken här och allt har avlöpt precis som det ska… Vi har fått se en hoper trevliga unghundar som när de väl fattade att det kan finnas fågel på torra och stenhårda stubbar, började springa på riktigt bra och sköta sina fåglar bra utifrån de olika förutsättningar de haft. Att Rivas valpar skulle få stor jaktlust… det hade vi ju spekulerat i och detta fick vi nu bekräftat. Vi var tidigt ute med att påminna valpköparna om att inte släppa iväg olydnaden för långt, utan att ha valparna i hand och detta råd hade alla följt. Att jaktlusten kommer att vakna rejält på valparna det kommande halvåret var vi nog överens om allihopa, så det blir till att träna på och skärpa upp lydnaden ytterligare ett snäpp för då är vi övertygade om att ni kommer att få fantastiskt trevligt med hundarna i många år framåt.

Vi säger tack till alla valpköpare som visat ett sådant stort intresse för detta och vi hoppas att vi ses snart igen trots det är över hundra mil mellan de flesta av oss..[nggallery id=76]

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Peter & Johanna

    Tack själva! Det är tack vare er som vi kunde njuta av glada spralliga “valpar” och trevligt umgänge hela helgen!

  2. Robert + Linda

    Tusen Tack för en toppen dag!
    Väder, jaktmarker, fågel och inte minst kvällens middag var lika trevligt som bilderna visar 🙂

    Robert..

  3. Cristher & Louise

    Vi vill än en gång uttrycka vårt varma och stora tack för den fantastiska helgen hos/ och tillsammans med er. Snacka om att ta hand om sina valpköpare.
    Själva hoppas vi nu kunna jobba vidare med Bess och lyckas på jaktprov och med de tips och råd som ni gett oss så har vi åtminstone verktygen. Och materialet (Bess) är det minsann inget fel på som vi såg under helgen.
    Det var också trevligt att träffa de övriga valpköparna och vi önskar dem lycka till i fortsättningen.
    Varma hälsningar från Cristher & Louise

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.