Almkullens Bijou kom på besök..

Idag kom Robert på besök med Bijou som nu har hunnit bli 3 månader. Allting var i sin ordning och hon var som Robert sagt , en lugn och trygg valp som är nyfiken på allt som finns i omgivningen. Hon bor ju med en Spaniel så hon kanske ser sig som en sådan, men redan nu så hade benen växt så mycket att hon snart har växt förbi sin flockkompis på höjden.

Ute i skogen så är det ju högtryck i föryngringen just nu, Älg och rådjurs ungarna tar sina första stapplande steg och här på gården så har antalet djur ökat markant de sista veckorna. Några hundra fasan kycklingar går nu och väntar på att bli utsläppta och kaninerna som springer löst här hemma blir fler för varje dag. Hundarna tycker att det är riktigt spännande att bli utsläppta men jaga kanin på gårdsplan gör de inte men nog är det frestande att kolla upp var de kan hålla till då man inte ser några..

Idag så är det precis 2 månader kvar tills årets fjälljakt startar….. Något som vi sörlänningar som har detta intresse bara går och väntar på, och i år så är det ju extra spännande då det finns en unghund som ska släppas på fjället på riktigt för första gången. Det är då som vi får det andra kvittot på om parningen mellan Stevnsåens Valde och Elva givit det vi hoppats på… Hittills så har hon skött sig med den äran och vi skulle bli förvånade om hon inte skulle motsvara våra förhoppningar som jakthund i fjällen också..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.