Fågelträning

[singlepic id=802 w=320 h=240 float=right]Nu har vi haft fågelträning för våra valpköpare, A-kullen är nu 11 månader och det var spännande att se hur dom skulle fungera i fågelsituationer. Jimmy Johansson från Fasanvingens kennel var också med på denna träningen med tre valpar som är  jämngamla med våra. Nog är det stor skillnad på en Breton och en Vorsteh valp, men alla hittade de sina fåglar och gjorde detta bra.

Det är riktigt roligt att se och man upphör aldrig att förvånas av att det kan gå så fort med utvecklingen bara de får en chans. En av valparna hade nästan aldrig varit i kontakt med fågel, men redan vid andra fågelsituationen så började han strama upp och när han hade den fjärde en stund senare så hade allt ramlat på plats och han utförde en helt perfekt situation med allt vad detta innebär. En ny Jakthund var född….

Naturligtvis så var det ju lite motigt för någon men det är så det är. Att hararna var frestande för en del hör ju till men jösses vilken fart de kan springa med de små liven när motivationen är den rätta. Det blir att ta några steg bakåt för att komma förbi denna frestelse och befästa stoppet ordentligt. Någon eftergång på fågel såg vi glädjande nog inte till på hela dagen 🙂 Bra jobbat.

[singlepic id=823 w=320 h=240 float=right]Jag måste ändå nämna några ord om Almkullens Alonso som med sin husse/matte Mats och Elisabeth kom ner från Mora för att vara med på denna träning. Vare sig Alonso eller Mats hade varit på fält förut men det var nog den som gjorde det allra bäst. Han (Alonso) sprang på som den mest naturliga saken i världen och revierade riktigt bra hela tiden då han var i släpp. Fåglarna skötte han nästan som en erfaren hund trots att han aldrig förr hade varit i kontakt med rapphöns. 🙂

Tack alla för en trevlig dag på fälten och tack för att ni hade möjlighet att komma för att visa oss era hundar och välkomna igen närhelst ni önskar. [nggallery id=38]

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Annica Hallin

    Vad du är grym på att ta bilder Johanna! Fina vovvar och jag hörde att Skunken (Auto) hade skött sig 😉

  2. Henrik Olofsson

    Coolt att du lyckas fånga dessa actionfyllda motiv på dessa små energiknippen! Du är en skicklig fotograf Johanna!

  3. Marina

    Underbara bilder på fantastiska hundar!! Kul!!

  4. Henrik Andersson

    Tack Peter och Johanna för en lärorik dag. Det gav inspiration till att träna ännu mer och även gå tillbaka och repetera grundlydnad. Alwin och jag har varit ute på flera korta träningspass redan. Som ni skriver så är dom ju faktiskt redan jakthundar men samtidigt så insåg jag att det är så otroligt mycket kvar att träna och lära in innan dom blir fullfjädrade fågelhundar. Tack än en gång, vi ses och hörs!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.