CHAMPIONNAT DU MONDE DE CHASSE PRATIQUE CAZALIS FRANCE 2011

[singlepic id=674 w=320 h=240 float=right]Äntligen så har det lugnat ner sig så att jag kan skriva några rader om detta. Denna överskrift betyder VM för stående fågelhundar, och där var jag och Elva med för det kontinentala laget !!!!

Söndagen den 9/10-11 styrdes kosan söderut.188 mil enkel väg från den stora bron i Skåne. Jimmy Johansson, Tommy Vingren och jag med våra hundar var de som i år skulle försvara Sveriges färger under några mycket varma dagar, ca:10 mil söder om Bordeaux i södra Frankrike. Vi var anmälda till 2st prov som var dagarna innan för att låta hundarna känna lite på provmarken före VM:et och det var nog tur det för det visade sig att detta mästerskap skulle hållas i skogsterräng. [singlepic id=714 w=320 h=240 float=right]Lite av mina förhoppningar grusades, för jag hade åkt med hit ner i en förhoppning om att få se andra duktiga hundar och i den täta Pinjeskogen så såg man inte mer än 10 meter framför sig. Efter 2 dagars prov i tryckande hetta (25-26 grader i skuggan) så tycker jag att Elva skötte sig riktigt bra men tyvärr så hade hon inget fågelarbete. Hon fick däremot gå full tid båda dagarna och det var långt ifrån alla ekipage som fick detta. Glädjande nog så kan jag berätta att provet vanns av Elvas kullbror Pålamalmens Eto’o. Betyget blev Exellent med CACIT.

På Torsdag den 13/10 så var det invigning på VM dagarna och alla lag presenterades i tur och ordning med flaggor och nationalsång…   Det var inte utan att man var lite stolt då man stod där och sjöng   Du gamla du fria….

VM dagarna var 3 till antalet och fredag och söndag så var jag och Elva i farten.  Utan att bli för långrandig med hur allt gick till så kan jag berätta att det var riktigt svårt att se hundarna i den täta Pinjeskogen som hade meterhöga ormbunkar som undervegetation. Hur domarna kunde bedöma fart, stil och allt annat som de tittar på är för mig en gåta, men bedömda blev vi och totalt så blev det för mig och Elva riktigt bra tillslut efter en mycket lyckad fredag. Då sökte hon mycket bra och hade ett riktigt bra fågelarbete som belönades med betyget Exellent och med reserv CACIT  efter det att vi hade gjort vattenapporten. På söndagen så hittade vi tyvärr ingen fågel på den korta tid som stod tillbuds men vi var nöjda ändå. Tommy som startade sin Pimens Ramses fick på söndagens prov efter lite strul med en parkamrat som käkade upp en fasan som skulle apporteras till slut ett fågelarbete och tilldelades ett Bon som betyg. Detta räckte till i sammandraget en 5:te plats i lagtävlingen och jag och Elva kom på en total 4:de plats i den individuella tävlingen. 🙂

På lördagen så hölls St:Hubertus och både Jimmy med Hedängens Tosca (Elsa) och Tommy med Gadd var med för att försvara Sveriges färger. Detta gick riktigt bra för Jimmy som för andra året i rad kom på en 3:dje plats. FANTASTISKT!!! 🙂 :-)[nggallery id=31]

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Lina

    4:a!!! De är ju hur häftigt som helst!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.