Jaktprov och Breton-SM

Almkullens Fia

Till SM var både Fia och Aska anmälda men Aska satte igång och löpa bara 4 dagar innan SM…så hon fick stanna hemma.
Fia gick ut i par 5, det fanns ingen fågel i släppet men hon blev rankad högst av de hundar som inte hade haft en fågeltagning, Almkullens Fia gick utmärkt hela dagen och fram på em. så stod hon äntligen!!
Frisk avance och ut ur snåret for det en räv!!! Fia var lugn i språng men vad hjälper det…
Tyvärr så kom inte Fia för fågel på hela dagen men vi gläds ändå åt att hon går så fantastiskt fint och att hon hela dagen var högst rankad av de “fågellösa”

Fias syster Freja var också med på SM, även hon gick riktigt bra och fram på em stod hon i rapsen, husse Anders anmäler stånd men partnern kommer och kör upp kullen som hon stod för…snacka om missflyt 😯 Freja kom inte för någon mer fågel denna dag. 

Grand’s Uniq Itro

Vann SM det gjorde en dansk, Annie Hansen med Grand’s Uniq Itro. Stort Grattis till er!!
2:a kom också en dansk, Jens Ole Nielsen med sin hund Inouk De L’ardour, Inouk är ju pappa till vår H-kull där vi har goa och duktiga Hexa boende kvar hos oss!
På 3 plats kom Mats Åberg med Smedgattu Carrera
Stort grattis till er 3 som hittade fågel och blev placerade!

Almkullens Eamon

Men det fanns ju kvalitétspartier också!

Mia Nilsson som kom ända från Piteå med sin Almkullens Eamon var duktiga denna helgen, ett superfint 2 pris Ökl på lördagen och ett fint 3 pris Ökl på söndagen, såå bra jobbat!
Stort Grattis Mia!
Brorsan Dennis visade upp sin hund Almkullens Illt på ett finfint sätt men tyvärr inget pris denna gång.

Almkullens Isidor

 

Peter Boustedt startade med sin unghund Almkullens Isidor och belönades med ett fint 3 pris i Ukl.
Stort Grattis Peter!

Patrich Orresol kom ner från Åsele med Almkullens Glittra men tyvärr så blev det stolpe ut denna gång.

Almkullens Fia startade även på söndagen (Ekl) och hon gick riktigt bra även denna dag. Dagen förflöt utan att Fia kom för fågel men så äntligen stod hon! Det var på samma ställe som hon hade haft räven på dagen före.. glöm inte att ducka sa skytten till Peter innan han reste Fia, Peter gav Fia resningsorder och tog ett steg framåt och trampade ner i en djup håla så han stöp… Fia reste friskt och tog rapphönan i avansen… ja vad säger man? Man får inte ha otur… 😀 

Våran Hexa fick prova på Ökl denna dagen, hennes första släpp var inte det bästa, hon var klart störd av all den vittring som en flock med gäss hade lämnat på fältet, resten av dagen gick hon bra så med en fin fågeltagning så räckte det till ett 2 pris i Ökl!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.