Besök från norr och träning…

Aska med en valp från varje kull hon har haft!
Hexa-17 Eamon-14 Glittra-16 och mamma Aska

Förra veckan hade vi väldigt trevligt finbesök från norr, Patrich Orresol var här med Almkullens Glittra, Mia Nilsson med Almkullens Eamon och Dennis Nilsson med Almkullens Illt, som kom ner för att träna sina hundar och starta på helgens jaktprov.

Vi startade på onsdagen med fält/fågelträning i Bretonklubbens regi, vi var 15 förare med 17 hundar (Aska hade precis börjat löpa så jag var utan hund). Vi delade upp oss i 2 gäng, och körde ut i markerna, vi hade fågel på 4 olika marker och släppte/satte ut mer än 60 rapphöns denna dag, fördelat på båda grupperna och alla 4 markerna, så alla hade flera möjligheter på fågel.
Med på träningen fanns alla nivåer av erfarenhet bland hundarna, från dom som aldrig stått får fågel till elithundar, de flesta var dock unghundar, hela 10 st! Lydnaden bland hundarna var också den varierande...

Vi tackar alla som kom och gjorde denna dagen minnesvärd 😀 

 

Den här träningen startade vi upp redan 2013 första gången, främst för att våra bretonvänner som kommer ifrån norr med skog och fjällmiljö som hemmamarker skulle kunna komma ner och få träna några dagar på fält med rapphöns och fasan för att få en bättre chans att gå till pris på fältprovet som är i anslutning till träningen. De senaste 2 åren har Bretonklubben generöst gått in och sponsrat en del av rapphönsen vilket vi är mycket tacksamma för! STORT TACK!!!

Jag måste också nämna Dennis med Almkullens Illt, som från att Illt inte har stått för fågel till att han står, reser och stannar efter bara några meter efter fågel!
Och det även med en bra reviering i fin kontakt och fart! Såå bra jobbat Dennis! Synd bara att det inte blev något pris i Falköping. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.