Kurs start = Våren är här??

[singlepic id=258 w=320 h=240 float=right] När vi tittar ut så är det knappt att det går att tro att våren är kommen för det finns både is och snö kvar, men likväl så är det nog vår för vårens hund kurs har ju startat.

I söndags så mötte det upp 9st hundar med hussar och mattar som ville vara med här och träna lite hund och förhoppningsvis vill köpa det jag/vi har att lära ut. Det var en brokig blandning med hundraser som ska vara med eller vad sägs om 3st korthåriga Vorsteh, 2st Breton, 2st Weimaraner , 1 Drent och ett strävhår. Hundarnas ålder var blandad mellan 8 månader till 3 år så det kommer bli lite trix och knep för att alla ska få ut maximalt av vad som kan vara lämpligt och möjligt att göra med hundarna. Jag är glad för att hundarna var ändå ganska så tränade för det var ingen som kom med hunden i ett stadigt grepp om kopplet och hade ett frustande vilddjur i änden. Jag är helt säker på att alla kommer att göra stora framsteg bara förarna gör sin hemläxa och tränar flitigt mellan gångerna =)

Själv så ska jag till Vemdalen till helgen för att gå som domarelev och samtidigt starta Riva på  jaktprov och detta på ett underlag som hon aldrig har hittat fågel på tidigare. Hur är man skapt?? Riva är ju Johannas hund och henne har jag bara fört på gårdsplanen men knappt aldrig i en fågelsituation så vi får väl se hur detta slutar. Nåja, detta kommer att  bli jätteskoj ialla fall även om det skulle kännas mera bekvämt om jag hade stoppat Elva i bilen istället och haft med henne. Det kommer väl fler vårprov får vi hoppas och då kanske hon får känna på hur det är att springa på snövidder och söka efter vita vingar. Men håll tummarna för oss är ni hyggliga…[nggallery id=11]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.