Bretonträff

12 Bretoner, 1 vizla och en Flat var med på träffen
12 Bretoner, 1 vizla och en Flat var med på träffen

Nu har vi haft vår bretonträff i Väneryr/västsverige. Vi hade en bra uppslutning av ”Bretonfolk” och hundar, 12 bretoner med mattar o hussar och även ett par blivande bretonägare. Vi startade dagen med en liten tipspromenad som vanns av Rita Pryz och följde sedan upp med ett litet dressyrpass där Peter Nilsson instruerade.

Lagom till korvgrillningen och fikapausen så bröt solen igenom molntäcket, härligt! Några nya kontakter kunde knytas och kanske fick någon en ny träningskompis? Efter fikat var det då dax för att kora Västsveriges bretonmästare i apport, den som får in flest apporter på 3 min vinner… Den som vann var Daniel Julander med sin breton Almkullens Auto. Grattis! På andra plats kom Gaia med sin förare/ägare Helge Larsson, Gaia var en fröjd att se då hon tyckte att det här med att apportera var jättekul, en duktig unghund (snart ett år) som det skall bli kul att följa. Alla pristagarna får även i år följa med oss på en fågelträning på våra fältmarker. Då inte vår tidigare mästare Peter & Elva vann så är det möjligt att reglerna ändras lite till nästa år…[nggallery id=89]

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Helge Larsen

  Träningen vi fick i pris för apporteringstävlingen gav full pott vid vår premiär på fältproven. Vi var anmälda till Staby-klubbens prov på Älviksholm den gångna helgen och Gaia fick ett 1’a pris båda dagarna och den framgången vill vi gärna dela med Peter och Johanna som hjälpte oss med fågelträning och massor med tips.
  Helge, Susanne och Gaia

 2. Helge Larsen

  Först idag förstod vi vilket fint pris vi vann vid Bretonträffens apporteringstävling tidigare i vår. Priset var en träning med Peter & Johanna på deras fina marker utanför Trollhättan. Vår Gaia fick ett flertal fågelsituationer på både rapphöna och fasan. Hon och framförallt jag behöver all träning vi kan få och den Peter & Johanna erbjuder är högklassig. Tack för en trevlig dag och vi återkommer vid en av era ordinarie fågelträningar:-)
  Helge & Susanne

 3. Helge Larsen

  Kul att läsa om den jättetrevliga Bretonträffen hos Peter&Johanna som som vanligt bjuder frikostigt på sig själva och sina kunskaper. Mycket nya trevliga bekantskaper som vi får hoppas att vi kommer att träffa igen.
  Helge, Susanne och Gaia.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.