Prov igen..

[singlepic id=4 w=320 h=240 float=right]På söndagen tog Elva och Peter ytterligare ett 2:a pris. Efter mycket bök och slit så lyckades de till slut med att resa en fasan i de tungsprungna bräskena på Birger Knutssons fina marker. På stubbarna så tog Elva för sig på ett riktigt bra sätt, men fågeln hittade vi för dagen i bräskmarken nere i ravinerna, och dessa raviner ställde till det för våra små råttor men med lite mera rutin så kommer de nog att sköta detta med glans också.

Riva tyckte denna dag att mattes pipa inte var tillräckligt intressant så istället för att lyda den så tog hon saken i egena tassar och gjorde Birgers marker efter eget tycke. Birger som var domare gav henne många chanser men tyvärr så blev det ingen fågeltagning denna dag för henne.

Nu är det piplydnad som gäller för om 14 dagar så är det dax att veva upp svansarna igen för nästa start blir på för oss nya marker i Falköpings trakten.

Vill också passa på att gratulera Karin Ryberg som vid sitt första fältprov lyckades med att få ett 1:a pris i Ukl på sin Weimaraner Tarra. Jag kommer ihåg Tarra och Karin när de dök upp på gårdsplanen i en halvmeter snö och Tarra var som en fjäril i kopplet. Efter att ha diskuterat med Karin en stund så visste jag att hon ville ha en lydig hund och var villig att satsa både tid och energi ( för det är det som krävs) och att Tarra skulle fixa detta tvivlade jag inte ett ögonblick på.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Karin

  Stort grattis än en gång till era fina prestationer!

  Och tack för gratulationerna, vad söta ni är! ”Som en fjäril i kopplet” är nog det minsta vi kan säga om vårt första träningstillfälle i vårvintras, haha! Vilken entré! 😉

  Det är väldigt skönt att se att det kan löna sig att lägga ner tid och energi. Hunden har jag trott på från dag 1, men som nybörjare kan det vara väldigt svårt att både inse vad som krävs och sedan lyckas tro på sig själv i sammanhanget utan någon erfarenhet i bagaget. Det känns som att vi är på rätt spår!

  Vi lär ses snart igen…

 2. Lina

  Ni är ju grymt duktiga som lyckas ”veva upp svansarna” på era svanslösa hundar 😉
  Måste nog testa detta… jag har hittills bara hittat en startknapp jag… ”veven” har jag aldrig sett till men de blir till att leta reda på den nu! För hittar jag den kanske de går lika fint för oss kommande fältprov 😉

  Grattis än en gång till de fina premieringarna! =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.